AliExpress България – Заслужава ли си пазаруването от Алиекспрес

Какво е AliExpress? Безопасно ли е да пазаруваме от Алиекспрес? Има ли рискове? Пазарувам от този китайски магазин няколко пъти и това е моето мнение.

Оценка: 4.7
+ Голямо разнообразие от продукти
+ Много достъпни цени
+ Възможност за бърза доставка чрез склад от Европа
– Един и същи продукт се предлага от няколко продавача на различни цени
– При липса на доставка чрез склад в Европа доставката отнема от 20 дни до 2 месеца в зависимост от продукта

aliexpress screenshot

Определено в АлиЕкспрес ще намерите доста неща на достъпни цени. Но дали сайта е сигурен? Колко време отнема доставката?

Какво е AliExpress?

Aliexpress е онлайн магазин, който предлага голямо разнообразие от продукти. В Aliexpress можете да намерите всичко – от дрехи до електроника, а цените често са много по-ниски от тези в магазин за търговия на дребно. Въпреки че в Aliexpress са въведени някои предпазни мерки за защита на купувачите, има няколко съобщения за измами. Като цяло Aliexpress е чудесно място за намиране на почти всичко, което бихте могли да пожелаете.

Това е един от най-големите портали за продавачи и купувачи от трета страна. Какво значи това? АлиЕкспрес сам по себе си не предлага нищо за продажба. Всичко качено в този сайт е от други потребители-продавачи. Това например води до различни цени на един продукт.

Въпреки това сайта е много успешен. Към Февруари 2021 стойността на платформата стига до 3.6$ милиона долара. Сайта е част от AliBaba Group, като тази компания е водеща на пазара.

Защо е толкова евтино?

Има много продукти, които са на много по-ниски цени в сравнение с тези в българските магазини. Причината за това е, че в AliExpress има много профили на директни производители. За това и цените са по-ниски от българските магазини. За пример може да вземем всички калъфи за телефони, LED ленти, продукти за домашни потреби, дрехи и др.

Бърза доставка с Aliexpress склад в Европа

Има доста продавачи които предлагат бърза доставка. Как става тя и защо е бърза? От няколко години насам AliExpress е разположил няколко склада в Европа – в Испания, Франция, Белгия, Полшва и др. Когато има наличен продукт в тези складове доставката става в рамките на седмица и наистина идва до адрес. Аз съм си поръчвал Xiaomi MiTV stick и беше наличен в склад в Полша и пристигна в рамките на 5 работни дни. Дори ми го доставиха до адрес чрез Speedy и не трябваше да ходя до клон на някоя поща да си го взема, което спестява време.

Кои продукти са най-предпочитани в платформата?

Aliexpress предлага голямо разнообразие от продукти, които са идеални за всеки и за всички. Независимо дали търсите ново бижу или нов калъф за телефон, Aliexpress има това, от което се нуждаете. С ненадминати цени Aliexpress е идеалното място за пазаруване за всички ваши нужди.

Няма съмнение, че Aliexpress е една от най-популярните платформи за онлайн пазаруване. С огромния си избор от продукти, страхотни цени и удобни възможности за доставка, не е чудно, че AliExpress е твърд фаворит сред онлайн купувачите.

И така, кои са най-популярните продукти? По последни данни трите най-големи категории продукти, купувани от AliExpress, са дрехи, електроника и козметика.

Дрехите са най-популярната категория в Алиекспрес, като на тях се падат 26,8 % от всички поръчки. Следват електрониката (19,6 %) и козметиката (9,4 %).

Така че, ако търсите изгодни сделки в Алиекспрес, не забравяйте да разгледате разделите за дрехи, електроника и козметика – със сигурност ще намерите нещо, което ще ви хареса!

Регистрация

Aliexpress България - регистрация

Процесът на регистрация в Алиекспрес е доста лесен. Необходими са ви само имейл адрес и парола. Можете да създадете акаунт с профила си във Facebook или да се регистрирате с електронната си поща. След като се регистрирате, ще можете да започнете да пазарувате в уебсайта.

Сигурност

Този уебсайт използва SSL криптиране, за да защити вашата лична и финансова информация. Освен това Aliexpress не споделя вашата информация с уебсайтове на трети страни. Можете да сте сигурни, че личните ви данни са в безопасност, когато пазарувате в онлайн магазина.

Заклюяние

Като цяло Aliexpress е чудесна платформа за пазаруване онлайн, особено ако търсите добри оферти. Уебсайтът е лесен за използване и предлага широка гама от продукти. Единственият недостатък е, че сроковете за доставка могат да бъдат доста дълги, така че е важно да сте търпеливи, когато пазарувате в този сайт.