Кое дамско пролетно яке е подходящо за вашия гардероб?

С настъпването на пролетта, дамският гардероб се нуждае от попълване с по-леко и  тънко яке. Това е така нареченото пролетно яке, което освен през пролетта може да се носи и през есента, та дори и през лятото. Дамските пролетни якета са много практична дамска дреха. То може да се съчетава със спортно-елегантни облекла.

Актуални модели

Отново колекциите на модните дизайнери за новия сезон изобилстват от модели.  Актуални са късите, вталени модели, моделите тип парка и бомбър, кожените якета и пролетните грейки.

При вталените модели се забелязват две модни линии: елегантна и спортна.

Елегантните модели са силно вталени по подобие на сака. Някои от тях са декорирани с перли, камъни, ширити, къдри и ресни. Такива са  пролетните  якета тип Шанел с типичното за модела обло деколте и декорации. При някои от вталените пролетни якета са поставени качулки, които правят моделите доста практични. Едни от най-предпочитаните модели са тези с две лица и подвижна качулка. При тях основното лице е едноцветно, а второто е с някакъв принт – геометричен или анималистичен.

Изключително актуални за елегантните пролетни якета са леко лъскавите материи с перлен оттенък или ефект на хамелеон. При  повечето модели дизайнерите залагат на едноцветните материи или на дискретни принтове с едва забележими надписи. При елегантната линия на пролетни якета актуалните цветове през тази пролет са бяло, екрю, сиво,  светло бежово, розово, розово злато, пепел от рози, фуксия, светло и средно синьо и класическото черно. При по-смелите дизайнери се появяват сребристи и златисти модели, разноцветни принтове и якета с цветовете на дъгата.

Спортните модели пролетни дамски якета

Пазаруването на дамски дрехи никога не е било лесна задача. Спортните модели са снабдени с качулки. Те се отличават с повече кантове и обшивки на биетата в контрастен цвят. Към спортната линия вталени пролетни якета  спадат и парка моделите. Тънките парки притежават характерните особености на модела като качулка, шнурове около качулката и на талията,  външни джобове с капаци.

Някои от тях се предлагат, подплатени с тънък слой силиконова вата. Вече  дизайнерите налагат съвсем тънки парка модели без вата, които са доста практични. Могат да се носят дори и през лятото и са много удобни за пътуване.

При спортните модели материите са по матови и цветовете са по- универсални. Освен класическите черно и бяло се използват и по- пастелните тонове като бежово, сиво и пепелно розово.

За новия  сезон дизайнерите отново лансират на модните подиуми класическите кожени якета, които са представени в три основни направления – вталени, бомбър и рокерски. Изработени са от качествена, еластична еко кожа и са декорирани с метални ципове. Основният цвят при тези модели е черният.

В колекциите на все повече модни брандове се появяват пролетните грейки, които се съчетават отлично с актуалните спортни комплекти. При тях преобладават моделите със свободен силует и качулка. Пролетните грейки се налагат като едни от най-практичните дамски дрехи, подходящи както за ежедневието, така и за свободното време.

Ако искаме да сме в крак с модата и същевременно с това да имаме практични и удобни дрехи за топлото полугодие трябва да попълним своя гардероб с елегантно пролетно яке , пролетна парка и пролетна грейка.

Default image
Kristiyan
Аз съм любител на технологиите и тяхното развитие. Обичам да пазарувам всякакви джаджи и да следя начина им на употреба в дългосрочен план.
Articles: 9