Amazfit GTR 3 мнение – топ смарт часовник на достъпна цена

Amazfit GTR 3 заслужава място сред най-добрите смарт часовници за спорт. Използвам този часовник повече от 6 месеца и пиша това Amazfit GTR 3 мнение на база добрите ми впечатления. Избрах точно този смарт часовник, защото има невероятно много възможности за персонализация, превъзходен живот на батерията, елегантен дизайн и разнообразни показатели за здраве и фитнес.

 • ОЦЕНКА: 4.5/5
 • + Дълъг живот на батерията
 • + Стилен външен вид
 • + Супер съотношение Цена-качество
 • + Добро приложение
 • – Няма възможност за bluethoot обаждания
 • – Няма NFC, за правене на плащания

Провери цена

Amazfit GTR 3 характеристики

 Съвместимост: Android и iOS
 Живот на батерията:  21 дни
 Памет:  Цялата информация се записва в приложението Zepp
 Дисплей и размер:  Amoled HD / 1,39 (кръгъл)
 GPS:  Да
 Водоустойчивост:  Да – 5ATM
 Сърдечен ритъм:  Да
 Проследяване на съня:  Да
 Броене на крачки:  Да
 Спортни режими:  Над 150

Предимства на смарт часовника

Amazfit GTR 3 предлага отчитане на здравословното състояние 4 в 1 с помощта на BioTracker 3.0, който е впечатляващо акуратен. Смарт часовника разполага с всички здравни и фитнес показатели, които очаквате, от целодневно наблюдение на сърдечния ритъм, проследяване на менструалния цикъл, прогнозиране на овулацията, проследяване на съня и стреса, нивата на кислород в кръвта и честотата на дишане. В този смисъл Amazfit GTR 3 е добър фитнес тракер.

Той се предлага с над 150 спортни режима, осем от които са с автоматично пускане. Например, ако вървите в продължение на 5 минути, часовника ще ви пита дали иска включите режим разходка. Ако не го активирате до 10 секунки, режима ще се активира автоматично. Когато го активирате, часовника автоматично ще включи GPS проследяването, което е бонус.

Освен това има оценка на Personal Activity Intelligence (PAI) – научно подкрепена здравна оценка, която измерва въздействието на физическата активност върху здравето на сърцето. Проучване на Hunt Fitness, публикувано в American Journal of Medicine, установи, че поддържането на PAI резултат на 100 или повече може да намали риска от хипертония, сърдечни заболявания и диабет тип 2.

Чудесна батерия

Отличителна черта на този смарт часовник е отличният живот на батерията – 21 дни при типична употреба или 10 дни при интензивна употреба! Ако превключите на режим на пестене на батерията и можете да очаквате да се наслаждавате на 35 дни без зареждане (в този режим той все още отчита стъпките ви). Дори при непрекъснато GPS проследяване часовникът издържа 35 часа без зареждане – това го прави привлекателен спортен часовник за маратонци и туристи.

AMAZFIT GTR 3 – Дизайн и дисплей

amazfit gtr 3 мнение

Тънък и стилен с класически кръгъл циферблат, Amazfit GTR 3 е изработен от лека сплав от авиационен алуминий с извито стъкло. Смарт часовника има интересен дизайн, който повече прилича на класически часовник, така че е подходящ за хора, които обичат техният фитнес тракер да се слива с облеклото им, а не да прави впечатление.

Дисплеят е снабден със закалено стъкло с покритие против пръстови отпечатъци, но именно висококачественият екран на Amazfit GTR 3 ми направи сериозно впечатление.

1,39″ AMOLED дисплей (454 x 454 пиксела, 326 PPI) има отлична яркост – до 1000 нита (за справка, мобилните телефони и лаптопите обикновено са 200-300 нита). Това означава, че има чудесна видимост на открито, дори при ярка слънчева светлина – както и страхотна чувствителност на допир, движение и ярки цветове. Ако искате екранът да е постоянно включен, има опция „винаги включен“, но тя драстично намалява живота на батерията.

Провери цена

Подробен мониторинг за здрасвословното състояние

Amazfit GTR 3 предлага измерване на здравословното състояние 4 в 1 с помощта на BioTracker 3.0, който е впечатляващо точен.

Функциите на Amazfit GTR 3 включват:

 • целодневно наблюдение на сърдечния ритъм
 • проследяване на менструалния цикъл
 • прогнозиране на овулацията
 • проследяване на съня и стреса
 • нивата на кислород в кръвта и честотата на дишане

Amazfit GTR 3 е водоустойчив до 5 АТМ – това означава, че можете да плувате или да се къпете с него и той няма да се счупи. Той дори ще измерва сърдечния ви ритъм под вода. Можете също така да настроите предупреждения на GTR 3 за необичайни стойности на сърдечния ритъм.

Amazfit GTR 3 вече има функция за проследяване на кислорода в кръвта, която се извършва автоматично чрез сензор SpO2; това е подобрение в сравнение с предишните модели, които можеха да правят това само при поискване. Трябва да активирате функцията за автоматично следене на кислорода в кръвта, за да работи, което може да се направи от самия часовник или чрез приложението.

Статистическите данни за съня също са много подробни и вече можете да проследявате съня си както през нощта, така и по време на дневните дрямки. Гледайки към приложение виждаме, че се отчитат двете фази на съня – лек и дълбок сън. Освен това, приложението ви дава резултат (от 1 до 100) за всяка дрямка и се сравнява с други потребители на приложението.

смартчасовник amazfit gtr 3

Новата функция на GTR 3, която ни харесва, е измерването с едно докосване. Благодарение на BioTracker 3.0 са необходими само 45 секунди, за да отчетете сърдечния си ритъм, SpO2, стреса и честотата на дишане – всичко това наведнъж.

Вижте още:

Xiaomi Mi TV stick – Мнение

Amazfit е компания, която е под шапката на Aliexpress, което също е фактор при избора ми на подходящ смарт часовеник за мен.

Default image
Kristiyan
Аз съм любител на технологиите и тяхното развитие. Обичам да пазарувам всякакви джаджи и да следя начина им на употреба в дългосрочен план.
Articles: 9