Китайски Магазини

Топ 3 китайски магазини с доставка до България през 2021 г.

Първо ще започна с това, че аз съм пазарувал от посочените китайски магазини в тази статия и мнението за всеки магазин е на база личен опит.

Магазин Доставка Сайт
3
20 - 60 дни
2
10 - 30 дни
1
5 - 30 дни

3. DH Gate

Доставка между 20 и 60 работни дни.

dh gate

В DH Gate имам регистрация от над 5 години, използвал съм го за над 20 поръчки и съм доста доволен. Винаги всички продукти си идват без забележки, но самата доставка отнема доста време. Ако си поръчате нещо то този китайски магазин не го очаквайте в следващия месец. 

Въпреки че в магазина има секция Local Warehouse избирайки няколко продукта виждам минимални срокове от 10 – 30 дена. Все пак DH Gate предлагат разнообразни промоции за деня и други интересни оферти ако си направите регистрация.

За по-удобно пазаруване може да си изберете България за държава за доставка както и да промените валутата на BGN. Също така е възможно и закупуването на стоки на едро.

2. Banggood

Доставка между 10 и 30 работни дни.

banggood

Този онлайн магазин определено е малко по различен. За разлика от повечето конкуренти в бранша Banggood не предлага оферти от много магазини или профили а стой за името си като предлага продуктите от името на магазина. 

Аз лично съм правил няколко поръчки от там и всичките са пристигали до месец. За съжаление обаче може да проследите поръчката си само ако тя е над 25 долара. В противен случай получава информация само за датата на отпътуване на пратката. 

В сайта на Banggood ще попаднете на страница 1 Week Delivery в която може да намерите продукти, които са налични в европейски складове. Повечето продукти се предлагат с доставка от държави като Полша, Англия и Франция, като в сайта дават срок за доставка една седмица.

Аз лично си поръчах един продукт с тази опция и той дойде след 15 работни дни, но за мен забавянето е нормално тъй като covid-19 забави транспортирането.

Регистрирайки се в сайта ще се включите в клуб с оферти и промоции. За всяка поръчка печелите точки, които може да използвате като намаление за следващи поръчки. Друг плюс на сайта за мен е приемането на PayPal като метод за разплащане.

Другия плюс на сайта е предлагането на по-различни марки продукти. Ставайки думи за джаджи лично аз съм на фен на BlitzWolf и Banggood е един от магазините които предлагат тази марка. 

1. AliExpress

Доставка между 5 и 30 работни дни.

aliexpress screenshot

Aliexpress е добре познат магазин на всички. В него може да намерите голямо разнообразие от продукти и това е едно от основните предимства на китайския магазин. 

Често го посещавам при нужда от USB кабели, калъфи за телефон и др. Алиекспрес също предлага голямо количество от продукти с доставка от склад в Европа, като поръчания продукт пристига в рамките на седмица. 

Доставката на всяка поръчка може да се проследява с тракинг код. Допълнително получавате нотификация по мейл, когато се премине към съответната стъпка. Например получавате мейл, когато пратката е пристигнала в България.